ukenru
lukashenko-bilorus-gotova-nadati-bilshe-dopomogi-rosiyi-u-viyni

лукашенко: білорусь "готова" надати більше допомоги росії у війні

 • 1579379 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Диктатор олександр лукашенко заявив, що його країна "готова" запропонувати більше допомоги росії у її війні проти України. Про це пише The Guardian, передає УНН.

Деталі

Виступаючи під час державного візиту до Зімбабве, союзника росії, лукашенко наголосив, що Москві зараз не потрібна "ніяка допомога".

На питання, чи він зобов'язаний посилити підтримку Москви у зв'язку з її вторгненням в Україну, він додав: "Якщо нашим російським братам потрібна допомога, ми завжди готові запропонувати таку допомогу".

У чому полягатиме ця допомога, він не уточнив.

лукашенко, близький союзник свого російського колеги володимира путіна, відвідав Зімбабве. Дві країни тісно співпрацюють, особливо у сільському господарстві, і лукашенко запропонував Зімбабве більше тракторів, зернозбиральних комбайнів та вантажівок. Зімбабве привселюдно не засуджувало росію за вторгнення в Україну.

Додамо

білорусь не ввела своїх військ в Україні, але дозволила росії провести частину вторгнення зі своєї території, а також стала стартовим майданчиком для запуску російських ракет по Україні.

Раніше цього місяця росія та білорусь провели спільні військові навчання на території рб.

Українські Національні Новини

Новини Світу