ukenru
luganschina-zagarbniki-tsilili-po-azotu-promislovi-tsisterni-ne-zagorilisya

Луганщина: загарбники цілили по "Азоту", промислові цистерни не загорілися

 • 107963 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Російські загарбники цілили по сєвєродонецькому "Азоту" на Луганщині, загрозу загоряння промислових цистерн попереджено. Обстріл здійснено 5 травня ввечері, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram, пише УНН.

Цитата

"Близько 18:00 ворожі снаряди потрапили в одну з останніх АЗС на Луганщині та у розташоване поряд залізничне господарство сєвєродонецького "Азоту". Зайнялися шпали та трава на загальній площі 400 м кв. Існувала загроза загоряння цистерн підприємства. Утім, рятувальникам вдалося своєчасно її попередити", - повідомив Гайдай.

Деталі

Зі слів посадовця, загалом у цьому місті вчора був суцільний жах. "16 разів ворог відкривав вогонь по житлових кварталах та об’єктах інфраструктури. Це половина від зафіксованої кількості обстрілів по всій області", - вказав Гайдай.

Пошкоджені, за його даними, 12 будинків, електропідстанція, комплекс торговельних споруд. "Маємо двох загиблих", - додав він.

Ще сім будинків, зі слів Гайдая, зруйновані в Рубіжному, два – у Новодружеську. Є руйнування в Лисичанську, Оріховому, Гірському, Попасній.

Також вказано, що на території Луганської та Донецької областей за минулу добу відбито одинадцять атак ворога, знищено вісім танків, одинадцять одиниць бойової броньованої техніки та п’ять одиниць автомобільної техніки противника. Підрозділи ППО збили сім безпілотних літальних апаратів типу.

Доповнення

Гайдай повідомив, що продовжуються ворожі спроби прорватися зі сторони Рубіжного. Папасну напросто далі стирають з лиця Землі і пробують теж там прорватися. У населеному пункті Боровеньки теж щоденні спроби прориву. Ще одна гаряча точка - Воєводівка.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП