lubinets-zvernuvsya-do-ombudsmena-rf-abi-povernuti-tila-vbitikh-u-berdyansku-pidlitkiv-moskalkova-ne-vidpovila

Лубінець звернувся до омбудсмена рф, аби повернути тіла вбитих у Бердянську підлітків: москалькова не відповіла

 • 728595 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до омбудсмена рф татьяни москалькової з проханням посприяти поверненню тіл вбитих в окупованому Бердянську українських підлітків Микити Ханганова та Тіграна Оганнісяна. Наразі відповіді немає. Про це Лубінець повідомив під час презентації доповіді Омбудсмана “Нерозквітлі. Порушення прав українських дітей на тимчасово окупованих територіях України та у Росії”, передає УНН.

Цитата

«Що особисто я зробив, я звернувся до російської сторони, офіційно я направив лист. У листі я вказав, що (омбудсмен рф татьяна – ред,) москалькова сприяла як найшвидшому поверненню українських дітей на територію України для передачі батькам», - сказав Лубінець.

Деталі

Він висловив сумнів, що рф буде розслідувати прозоро ці вбивства.

«Завдання номер один – це повернути тіла. Окрім російської сторони я звернувся до міжнародних організацій, щоб вони, по-перше, зафіксували цей злочин, по-друге, щоб ці позасудові страти були висвітлені у їх звітах, й по-третє, щоб вони через свої канали комунікацій зробили все, щоб повернути тіла родичам», - розповів Лубінець.

Уповноважений також зазначив, що поки що відповіді на його звернення нема.

Доповнення

Днями стало відомо про загибель двох підлітків Тиграна Оганнісяна та Микити Ханганова з тимчасово окупованого Бердянська. Нібито неповнолітні вступили в бій з окупантами і знищили військового рф та колаборанта-поліцейського. Після перестрілки загарбники заявили про "ліквідацію" хлопців.

У Бердянській міській військовій адміністрації 26 червня повідомили, що загибель підлітків підтвердилася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Трактую як позасудову страту": Омбудсмен відреагував на вбивство двох неповнолітніх у Бердянську

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Роковини удару по ТЦ у Кременчуку: троє підозрюваних

     • 636879 переглядiв