ukenru
lovochkin-ta-akhmetov-viyavilisya-prichetnimi-do-spravi-manaforta-zmi

Льовочкін та Ахметов виявилися причетними до справи Манафорта - ЗМІ

 • 16740 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Двоє українських олігархів Сергій Льовочкін і Рінат Ахметов були ймовірними отримувачами соціологічних даних під час президентської кампанії перед виборами в США 2016 року, якими колишній глава передвиборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт поділився з фігурантом розслідування Костянтином Килимником. Про це повідомляє УНН із посиланням на CNN. 

"Сергій Льовочкін та Рінат Ахметов, два українських олігархи, які роками платили Полу Манафорту за його політичну роботу в своїй країні, були ймовірними одержувачами даних американських опитувань, якими Манафорт поділився з Костянтином Килимником під час президентської кампанії 2016 року", - пише видання з посиланням на джерело, знайоме з цим питанням.

Українські олігархи стали фігурантами у справі Пола Манафорта, кримінальні звинувачення проти якого з'явилися, зокрема, через його роботу з українською політичною партією.

Як зазначається, про надання Килимником даних опитувань стало відомо цього тижня, відзначає видання.

Олігархів у команді Мюллера називали "щедрими прибічниками української лобістської роботи Манафорта".

"Манафорт заробив мільйони на своїй українській політичній роботі протягом декількох років. В ході судового розгляду прокуратура заявила, що це стосувалося переказу грошових коштів від Ахметова і Льовочкіна через офшорні банківські рахунки", – додали у CNN.

Речник Манафорта Джейсон Малоні підтвердив в середу, що "Манафорт розраховував отримати 2,4 млн доларів від своїх українських політичних покровителів, в тому числі Льовочкіна і Ахметова". Але гроші повинні були покрити старі борги - за період ще перед кампанією Трампа, - додав прес-секретар.

У серпні 2016 року Манафорт написав своєму бухгалтеру, що він очікує виплату 2,4 млн дол. у листопаді 2016 року за роботу в Україні, згідно з документами з суду.

Тож, як зазначає видання, "Манафорт був зацікавлений в отриманні грошей з чужої країни, коли він очолював кампанію Дональда Трампа". 

"Деякі гроші надходили від Ахметова через банківські перекази між прихованими банківськими рахунками на Кіпрі", – зазначав у суді заступник Манафорта Рік Гейтс.

Також зазначено, що Сергій Льовочкін був головою адміністрації екс-президента Віктора Януковича і таємно направив мільйони доларів Манафорту для його політичного консультування. 

Нагадаємо, Манафорт  обговорював "мирний план" щодо України з російською стороною.

Українські Національні Новини

Політика