ukenru
lotereya-v-yaku-vigrav-lyashko-ymovirno-nalezhit-yogo-kolezi-z-bpp

Лотерея, в яку виграв Ляшко, ймовірно належить його колезі з БПП

 • 13734 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. "Українська національна лотерея", в яку тричі нібито виграв лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, формально належить тернопільському велотренеру Роману Зеньо, повідомляє УНН.

Принаймні, про це свідчать офіційні реєстри, згідно з якими звичайний велотренер з Тернополя значиться кінцевим бенефіціаром кіпрської компанії "Ефаміандо Холдінгз Лімітед" і власником компанії зі 100% іноземними інвестиціями "УНЛ".

Утім, неформально компанію пов'язують зовсім не з представником спорту, а народним депутатом від БПП Олександром Третьяковим.

За останні кілька років "УНЛ" опинялася в епіцентрі гучних скандалів. Спочатку нинішніх власників звинуватили у рейдерському захопленні і віджимі "УНЛ" у європейських бізнесменів Пітера Шетті і Вульфа Кламмерта.

Після цього поліція викрила "УНЛ" у приховуванні податків і організації азартних ігор.

Зараз "УНЛ" підозрюють у спробі монополізувати лотерейний ринок за допомогою адмінресурсу. Експерти припускають, що санкції РНБО, застосовані проти всіх конкурентів "УНЛ", є частиною конкурентної боротьби. Підозрілим, на їхню думку, виглядає і проект Мінфіну про нові ліцензійні умови для лотерей, який повністю влаштовує "УНЛ" і абсолютно неприйнятний для Антимонопольного комітету України, Державного казначейства та низки інших державних відомств.

Саме в лотереї "УНЛ" народному депутату Олегу Ляшку вдалося виграти близько півмільйона гривень.

Українські Національні Новини

Політика