liz-trass-ta-emmanuel-makron-zapevnili-pro-gotovnist-nadavati-pidtrimku-ukrayini-doti-doki-tse-bude-neobkhidno

Ліз Трасс та Еммануель Макрон запевнили про готовність надавати підтримку Україні доти, доки це буде необхідно

 • 188524 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Премʼєр-міністерка Сполученого Королівства Ліз Трасс та президент Франції Еммануель Макрон на європейському саміті в Чехії запевнили про готовність надавати підтримку Україні доти, доки це буде необхідно. Про це повідомляє The Guardian, передає УНН.

Деталі

Згідно з результатами зустрічі на полях празького саміту, Трасс і Макрон підкреслили свою підтримку України та заявили, що співпрацюватимуть у питанні енергопостачання та вирішенні проблеми морських переходів через Ла-Манш.

У Празі до участі були запрошені прем’єр-міністри або президенти 44 країн, у тому числі всі 27 лідерів ЄС, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, Президент України Володимир Зеленський, який виступив по відеозв’язку.

На відкритті також виступили прем’єр-міністри Норвегії та Албанії Йонас Гар Стьоре та Еді Рама, а також прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала, який приймає зустріч.

Нагадаємо

Рада ЄС прийняла рішення запровадити обмежувальні заходи щодо ще 30 фізичних та 7 юридичних осіб через ескалацію військової агресії росії та інших дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ліонель Мессі оголосив про свій останній футбольний матч

     • 503628 переглядiв

    Байден не виключає зустрічі з путіним на саміті G20

     • 130482 переглядiв