liudy-boiatsia-vyity-z-domu-v-okupovanomu-mariupoli-katastrofichna-sytuatsiia-z-bezprytulnymy-sobakamy

Люди бояться вийти з дому: в окупованому Маріуполі катастрофічна ситуація з безпритульними собаками

 • 30895 переглядiв

Маріуполь стикається з гострою проблемою безпритульних собак через втечу або смерть власників домашніх тварин, а також знищення місцевих служб захисту тварин. Окупаційні війська не вживають ефективних заходів, мешканці повідомляють про зграї собак і висловлюють побоювання за свою безпеку.

В окупованому росіянами Маріуполі катастрофічна ситуація з безпритульними собаками. Про це повідомляє Маріупольська міська рада, передає УНН.

Деталі

У відомстві пояснили, що кількість тварин збільшилася через те, що їх господарі загинули чи виїхали з блокади.

Натомість окупанти зруйнували профільне комунальне підприємство "Щасливі тварини", яке займалося стерилізацією та вакцинацією собак. Ніякої системної роботи окупанти, щоб розв'язати питання з безпритульними тваринам, не проводили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі зафіксували підвищений рівень радіації

Тепер жителі міста у місцевих чатах повідомляють про численні зграї безпритульних собак у різних районах міста. Подекуди містяни бояться гуляти біля власних домівок. 

У Маріупольській міськраді також оприлюднили відео, з окупованого росіянами міста, на якому просто посеред вулиці бродить зграя безпритульних псів. 

Доповнення 

У відомстві наголошують, що окупаційна адміністрація не приймає жодних дій, щоб розв'язати це питання. Росіяни лише кілька разів проводили масові отруєння тварин, але проблему це не вирішило.

Нагадаємо

Напередодні зими сотні будинків у Маріуполі лишились без опалення, оскільки окупанти не фінансують заміну труб, через що мешканці змушені терпіти холод і стикатися з такими проблемами, як пліснява у своїх оселях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через тимчасово окупований Маріуполь фіксують перекидання десятків вантажівок з БК - Андрющенко

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд звільнив першого заступника голови Держспецзв'язку

     • 25049 переглядiв