litva-zakriye-dva-prikordonni-punkti-na-kordonni-z-bilorussyu

Литва закриє два прикордонні пункти на кордоні з білоруссю через "вагнерівців"

 • 332512 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Литва планує закрити два з шести прикордонних пунктів пропуску з білоруссю у відповідь на переміщення в країну найманців "Вагнера". Про це заявили кілька литовських чиновників, повідомляє УНН, посилаючись на LRT.

Деталі

Литва планує закрити два прикордонні пункти пропуску із білоруссю – «Шумськ» і «Тверець», із шести існуючих. За словами заступника командувача Державної прикордонної служби Саулюса Некрашевічюса, це закриття зменшить ризик загроз. За його словами, ці пункти пропуску відрізняються обмеженою пропускною спроможністю для пропуску транспортних засобів та осіб.

"Не всі транспортні засоби проходять через пункти пропуску "Тверець" і "Шумськ", це пов'язано з дорогами, інфраструктурою пунктів пропуску, пропускною спроможністю сусідньої країни та інфраструктурою там. Через пункт пропуску "Тверець" не проїжджають автомобілі з товарами, через "Шумськ" проїжджають лише транспортні засоби до 3,5 тонн", - сказав представник ДПС.

Питання про закриття прикордонних пунктів пропуску вирішуватиме уряд Литви.

"Якщо сьогодні в Польщі практично один пункт пропуску, то у нас - шість. Одним із превентивних заходів буде скорочення кількості пунктів пропуску з шести до чотирьох", - сказав заступник міністра внутрішніх справ Арнольдас Абрамавічюс.

Голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сейму Литви Лаурінас Кащюнас, також заявив, що через присутність найманців "вагнера" в білорусі закриття деяких литовських прикордонних пунктів пропуску є лише питанням часу.

"Насправді, я хотів би сказати, що кілька місяців тому Комітет Сейму з питань національної безпеки і оборони рекомендував подумати про закриття певних прикордонних переходів", - сказав Кащюнас.

Додамо

Президент Литви Гітанас Науседа, який у четвер перебував у польському місті Сувалки, заявив, що Вільнюс, Варшава і Рига повинні бути готові разом закрити кордон з білоруссю, якщо ситуація з безпекою погіршиться через найманців "вагнера". Польські чиновники натякали на таку можливість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк про “вагнер” у білорусі: вилазки ДРГ на Київщині справа невдячна, а прикордоння Польщі та країн Балтії є спокусливим для рф

Литовський і польський лідери, які в четвер відвідали Сувалкський регіон, повідомили, що в даний час в білорусі перебуває близько 4400 осіб.

"Деякі з них знаходяться поблизу кордону між двома країнами", - сказала Науседа.

Глава литовської держави також підкреслив, що кількість бойовиків у білорусі не є вичерпною, оскільки угруповання планує розмістити там до 10 000 бойовиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "вагнерівці" підійшли до литовського кордону, в країні посилили охорону - президент Науседа

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В МОЗ показали наслідки обстрілу медзакладу в Херсоні

     • 332082 переглядiв

    Україна повернула тіла 44 полеглих захисників

     • 297321 переглядiв