litva-prodovzhit-nadzvichayniy-stan-na-kordonakh

Литва продовжить надзвичайний стан на кордонах

 • 813400 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Литва готується продовжити надзвичайний стан у своїх регіонах, що межують з росією та білоруссю, через війну, що триває в Україні. Про це пише dpa, передає УНН.

Деталі

Захід повинен залишатися чинним до 2 травня, заявив у середу уряд балтійської країни. Оновлене продовження ще має бути схвалено парламентом.

Надзвичайне становище, яке вже кілька разів продовжували, було запроваджено одразу після вторгнення Москви до України 24 лютого минулого року.

Після початкового застосування надзвичайного стану по всій країні, останнім часом правила були обмежені прикордонними районами та іншими контрольно-пропускними пунктами, такими як аеропорти та залізничні вокзали. Це дозволяє владі зупиняти та обшукувати транспортні засоби та людей у прикордонній зоні, а також посилювати охорону стратегічних об'єктів та інфраструктури.

Додамо

Член НАТО Литва межує з ексклавом росії - Калінінградом, а також з білоруссю. Разом зі своїми прибалтійськими сусідами Естонією та Латвією, Литва зайняла жорстку позицію щодо війни.

Надзвичайне становище діє у прикордонному районі Литви з білоруссю з листопада 2021 року, коли воно було оголошено через те, що тисячі мігрантів намагалися нелегально перетнути зовнішній кордон ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Литва продовжить надзвичайний стан на кордонах

     • 813400 переглядiв