ukenru
litva-pochala-budivnitstvo-ogorozhi-na-kordoni-bilorussyu-cherez-potik-nelegalnikh-migrantiv

Литва почала будівництво огорожі на кордоні з Білоруссю через потік нелегальних мігрантів

 • 30863 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. В рамках боротьби з потоком нелегальних мігрантів, Литва почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю. Дротове огородження будують в районі Друскінінкської застави. Про це повідомляє УНН з посиланням на литовські ЗМІ.

Деталі

Зокрема, представник з друку Служби охорони державного кордону при МВС республіки Гедрюс Мішутіс заявив, що військові починають установку дротяного паркану, який повинні розгорнути на ділянці кордону в 30 кілометрів.

Цитата:

"Військові вже сьогодні повинні приступити до встановлення огорожі. Вони лише вказують найбільш небезпечні ділянки, щоб огорожа з'явилася там в першу чергу", - зазначив представник відомства.

Литовський представник також зазначив, що після того, як Білорусь послабила заходи з протидії потоку нелегальних мігрантів, на литовській стороні затримали понад 1 500 осіб, переважна більшість яких - вихідці з Іраку.

Додамо

Як повідомили УНН у Держприкордонслужбі, незважаючи на заяви лідерів ЄС про потоки мігрантів з Білорусі, на білоруських кордонах немає потоку мігрантів до Європейського Союзу.

Передумовою до розвороту дротяного паркану на кордоні Литви стала заява президента Гітанаса Науседи. Він зазначив, що білоруський режим використовує міграцію своїх жителів для того, щоб чинити тиск на Литву і на Євросоюз. За його словами, зараз кількість мігрантів з Білорусі до Литви перевищила тисячу осіб, і країна зараз стикається з міграційною кризою.

В результаті, Литва оголосила надзвичайну ситуацію через збільшення міграційних потоків з Білорусі.

Також зазначалося, що Білорусь неохоче йде на співпрацю з литовськими прикордонниками, які звертаються за допомогою в розслідуванні випадків проникнення нелегальних мігрантів на територію Литви через кордон.

Українські Національні Новини

Новини Світу