ukenru
litva-ofitsiyno-oprilyudnila-imena-zi-spisku-magnitskogo

Литва офіційно оприлюднила імена зі "списку Магнітського"

 • 10629 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Литва у понеділок оприлюднила за раніше ухваленим "актом Магнітського" свій перший список із 49 росіян, причетних, на думку офіційного Вільнюса, до порушення прав людини, корупції та відмивання грошей, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

До опублікованого МВС Литви списку увійшли лідер російського регіону Чечні Рамзан Кадиров, якого правозахисні організації звинувачують у створенні системи репресивних заходів і створенні атмосфери безкарності сил безпеки. Р.Кадиров несе відповідальність за зловживання, які включають в себе викрадення, зникнення, катування та вбивства політичних опонентів, вказують правозахисники.

Також у литовському "чорному списку" перебуває керівник СК РФ Олександр Бастрикін, якого звинувачують у порушенні численних політично мотивованих справ проти противників президента Росії Володимира Путіна, депутат російської держдуми Андрій Луговий, якого звинувачують у вбивстві критика Кремля Олександра Литвиненка в Лондоні в 2006 році.

Литовське законодавство щодо порушень прав людини у Росії має за зразок американський "акт Магнітського". Литва - п'ята держава, яка ухвалила цей правовий акт - після США, Великої Британії, Канади і Естонії.

Нагадаємо, Литва на підставі "закону Магнітського" заборонила в'їзд 49 громадянам РФ.

Українські Національні Новини

Новини Світу