ukenru
lisovi-pozhezhi-v-avstraliyi-dvoye-lyudey-zagiguli-desyatki-travmovani

Лісові пожежі в Австралії: двоє людей загинули, десятки травмовані

 • 15574 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Щонайменше двоє людей загинуло, десятки отримали травми внаслідок лісових пожеж на сході Австралії, повідомляє УНН із посиланням на DW. 

Унаслідок масштабних лісових пожеж на сході Австралії загинуло щонайменше двоє осіб, травмовано понад 30, а ще семеро людей вважаються зниклими безвісти. За даними пожежників, станом на ранок суботи, 9 листопада, протягом лише минулої доби вогнем було знищено понад 150 житлових будинків. Серед постраждалих є пожежники, які отримали опіки.

Наразі в штатах Новий Південний Уельс та Квінсленд вирують десятки лісових пожеж, зі стихією борються близько 1500 пожежників. Найскладнішою ситуація є на північному сході країни, де швидкому поширенню вогню сприяє сильний вітер.

Рятувальники висловлюють занепокоєння, що кількість загиблих та зниклих безвісти зростатиме. Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон також заявив, що очікує на "погані новини" у процесі дослідження територій, які були знищені пожежами.

Нагадаємо, в американському штаті Каліфорнія пожежа знищила кілька будинків знаменитостей в одному з найбагатших районів Лос-Анджелеса.

Українські Національні Новини

Новини Світу