lisovi-pozhezhi-u-gretsiyi-vikidi-co2-stali-nayvischimi-za-dva-desyatilittya

Лісові пожежі у Греції: викиди CO2 стали найвищими за два десятиліття

 • 434739 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. Лісові пожежі в Греції пропалюють природні поглиначі вуглецю в країні, що є останньою ознакою того, як хвилі спеки можуть стати перепоною на шляху до ключового рішення проблеми зміни клімату, повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

За даними служби моніторингу зміни клімату Copernicus, яка використовує супутники Європейського Союзу для спостереження за Землею, у липні внаслідок понад 100 лісових пожеж у країні було викинуто в атмосферу понад мільйон метричних тонн вуглекислого газу, що є максимальним викидом щонайменше за два десятиліття.

Це еквівалентно третині того, що природні поглиначі вуглецю в Греції, більшу частину яких становлять ліси, зазвичай видаляють з атмосфери за рік, згідно з даними Європейського агентства з навколишнього середовища.

Хоча викиди становлять невелику частку від загального забруднення Греції, це остання ознака небезпек, пов'язаних із дедалі більш екстремальними погодними умовами. Наразі ЄС працює над схемою сертифікації викидів вуглекислого газу, яка допоможе враховувати прибирання вуглецю, але одна з ключових проблем полягає в тому, як переконатися, що CO2, що уловлюється, не викидається назад в атмосферу, зауважує видання.

Доповнення

Лісові пожежі досягли околиць Афін у четвер, на тлі того, як сильні пориви вітру спричинили спалахи по всій Греції, порушивши рух на автомагістралях і залізничне сполучення, зазначає AP.

Пожежі вирували в деяких частинах країни під час трьох послідовних хвиль спеки у Середземномор'ї протягом двох тижнів, у результаті чого загинуло п’ятеро людей, у тому числі двоє пілотів-пожежників, і викликали масову евакуацію туристів у вихідні на острові Родос.

Вертольоти для скидання води та наземний екіпаж вилетіли рано в четвер на пожежу в Кіфісії, на північ від Афін, яку швидко загасили.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Рада ухвалила законопроєкт про відбір суддів до КСУ

     • 397813 переглядiв

    В Азії посилюються наслідки зміни клімату - ВМО

     • 508474 переглядiв