ukenru
lisnichogo-na-bukovini-zatrimali-na-khabari-za-prodazh-derevini-bez-auktsionu

Лісничого на Буковині затримали на хабарі за продаж деревини без аукціону

 • 18551 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Правоохоронці затримали головного лісничого спеціалізованого лісгоспу на Буковині на 35 тисячах гривень хабара за продаж деревини поза аукціоном. Про це УНН повідомили у пресслужбі бюро.

“Cлідчі ДБР затримали головного лісничого спеціалізованого лісгоспу у Чернівецькій області за вимагання та одержання хабара (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). За попередньою інформацією, головний лісничий держпідприємства вимагав та одержав неправомірну вигоду від фізичної особи за реалізацію лісодеревини поза аукціоном та відвантаження ділової лісодеревини “вільха” поза чергою", - повідомили у ДБР.

Як вказано, оперативний супровід у справі - в управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області ДСР Нацполіції.

Так, у поліції зазначили, що службовець вимагав 60 тисяч гривень за "знижку" на 200 кубометрів лісодеревини. Загальна сума фактично одержаної суми хабаря - 42 тисячі гривень. Службовця затримали після отримання 35 тисяч гривень неправомірної вигоди, як основної частини хабаря. Раніше, лісничий одержав 2 та 5 тисяч гривень як "аванси".

За даними поліції, вирішується питання про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України та обрання запобіжного заходу.

Як вказали у ДБР, також очікується відсторонення його від займаної посади.

У разі доведення вини, затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Запоріжжі викрили митника на щомісячному хабарі у розмірі 50 тисяч гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП