ukenru
likari-rekomenduyut-vzhivati-chervone-myaso-ne-chastishe-trokh-raziv-na-tizhden

Лікарі рекомендують вживати червоне м'ясо не частіше трьох разів на тиждень

 • 27754 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Процесоване (перероблене) червоне м'ясо слід вживати не частіше трьох разів на тиждень та не більше 50 грамів на день. Про це УНН розповіли у департаменті охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації.

Там уточнили, що жителі області поінформовані про шкоду від вживання надмірної кількості червоного м'яса. Необхідні рекомендації щодо правильного харчування та дотримання дієти жителі області можуть отримати у сімейного лікаря або в лікаря-гастроентеролога, додали в облдержадміністрації.

"У процесі бесіди з лікарем пацієнта інформують про потребу мінімізувати вживання процесованих м’ясних продуктів — не частіше 3-х разів на тиждень та не більше 50 грамів на день, про правильну обробку м’яса та необхідність додавання до раціону більше рослинної їжі та фізичної активності для підтримки здорової ваги", - уточнили в ОДА.

Нагадаємо, МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.

Коментуючи це, в облдержадміністрації вказали, що виконують рекомендації МОЗ у повному обсязі.

Окрім того, жителі області можуть пройти безкоштовні виміри рівня холестерину. Такі послуги, згідно наказом МОЗ, надають сімейні лікарі, інформують в ОДА.

Додамо

Всесвітня організація охорони здоров’я, тим часом, повідомляє про дані, що встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Суспільство