Там уточнили, що жителі області поінформовані про шкоду від вживання надмірної кількості червоного м'яса. Необхідні рекомендації щодо правильного харчування та дотримання дієти жителі області можуть отримати у сімейного лікаря або в лікаря-гастроентеролога, додали в облдержадміністрації.
"У процесі бесіди з лікарем пацієнта інформують про потребу мінімізувати вживання процесованих м’ясних продуктів — не частіше 3-х разів на тиждень та не більше 50 грамів на день, про правильну обробку м’яса та необхідність додавання до раціону більше рослинної їжі та фізичної активності для підтримки здорової ваги", - уточнили в ОДА.
Нагадаємо, МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.
Коментуючи це, в облдержадміністрації вказали, що виконують рекомендації МОЗ у повному обсязі.
Окрім того, жителі області можуть пройти безкоштовні виміри рівня холестерину. Такі послуги, згідно наказом МОЗ, надають сімейні лікарі, інформують в ОДА.
Додамо
Всесвітня організація охорони здоров’я, тим часом, повідомляє про дані, що встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.
Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.