ukenru
likar-rozpoviv-chomu-preparati-dlya-rannogo-likuvannya-koronavirusu-mayut-buti-dostupni-dlya-kozhnogo-ukrayintsya

Лікар розповів, чому препарати для раннього лікування коронавірусу мають бути доступні для кожного українця

 • 16785 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Лікар Олександр Карловський вважає, що весь світ ще довгий час долатиме нові штами COVID-19, і ключове - виявляти хворобу на ранніх етапах, і негайно починати лікування, передає УНН.

Головне, щоб препарат був прямої дії, який буде блокувати розмноження інфекції.

Цитата:

“Препарат повинен бути доступний не тільки в лікарні, коли пацієнт надходить. Повинно бути так: подзвонив сімейному лікарю, він тобі тут же виписав рецепт, ти пішов в аптеку і купив. Препарат повинен бути на першій лінії. Діагноз, пішов, зробив ПЛР або антиген, побачив клініку характерну і почав приймати", - пояснив лікар.

Карловський додав, що препарат від коронавірусу повинен блокувати агресивну дію інфекції на організм вже в перші дні зараження. І звичайно, такий медичний виріб має бути в легкій доступності.

"Це основа всього одужання, щоб не дати хворобі розвинутися. Тому що далі, коли хвороба триває довше якогось часу, починають розвиватися ускладнення. Це пов'язано з активацією різних процесів в організмі, а вірус як тригер і як пусковий механізм", - пояснив він.

На думку лікаря, коронавірус буде постійно мутувати, тому препарати для його лікування дуже актуальні.

Додамо

Невдовзі в Україні повинен з'явитися препарат для лікування COVID-19. Його розробили ізраїльські вчені. Медичний виріб активно застосовується для збереження роботи критичної інфраструктури Ізраїлю.

Вчені підкреслюють — препарат може застосовуватися для лікування всіх форм тяжкості коронавірусу і навіть може використовуватися разом з кисневими концентраторами і апаратами ШВЛ. Більш того - найімовірніше невдовзі буде зареєстрований в МОЗ і стане доступний кожному українцю.

Українські Національні Новини

Здоров'я