ukenru
likar-poyasniv-scho-mozhut-rozpovisti-testi-na-antitila-do-koronavirusu-pro-covid-19

Лікар пояснив, що можуть "розповісти" тести на антитіла до коронавірусу про COVID-19

 • 16277 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Антитіла, які також називають імуноглобулінами, є захисними білками, що виробляються імунною системою людини у відповідь на антигени коронавірусу. Тест на антитіла вимірює наявність цих антитіл у крові. Існують два методи тестів — експрес та значно точніший лабораторний імуноферментний аналіз. Основною клінічною корисністю тестів на антитіла є оцінка виробленого імунітету проти SARS-CoV-2 у тих, хто перехворів COVID-19. Яку інформацію це дає дослідникам і експертам, виданню Healthworld.com розповів лікар Сандип Севлікар, повідомляє УНН.

Деталі

Клінічна корисність тестів на антитіла багатовимірна, на думку лікаря Сандипа Севлікара. Адже є перелік сфер, для яких інформація про тестування на антитіла є ключовою. Так, лише тести на антитіла можуть дати вченим інформацію про популяційний імунітет населення і допомогти оцінити рівень поширення інфекції в тій чи іншій громаді й країні.

За допомогою масового тестування на антитіла, наприклад, в Індії, визначають пріоритетність отримання людьми вакцини від COVID-19. Відповідно, чим нижча кількість людей з антитілами до коронавірусу в тому чи іншому районі, тим вища його позиція у першочерговому списку на вакцинування.

Тести на антитіла також показують відсоткове співвідношення безсимптомних хворих, адже вони також після завершення хвороби мають антитіла в організмі. Масові тестування на антитіла важливі для пошуку найкращих донорів для реконвалесцентної плазми, яку використовують для порятунку важкохворих на COVID-19. Обов’язковий тест на антитіла до коронавірусу є необхідним елементом для уточнення причини смерті людини та того, чи мав до цього стосунок COVID-19 або його ускладнення. Їх використовують і для оцінки ефективності вакцин у межах клінічних випробувань.

Цікаво, що у своєму матеріалі лікар Сандип Севлікар не вказує використання тестів на антитіла до коронавірусу як можливий аналіз для виявлення гострої фази COVID-19. Адже, як правило, в усьому світі це тестування використовується для підтвердження хвороби постфактум і не підходять для діагностики хвороби під час її початку або розпалу.

 

Українські Національні Новини

Здоров'я