ukenru
likar-infektsionist-nazvala-yediniy-test-yakiy-pidkhodit-dlya-viznachennya-covid-19-u-kontaktnikh

Лікар-інфекціоніст назвала єдиний тест, який підходить для визначення COVID-19 у контактних

 • 27795 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Виявлення хворих на COVID-19 серед контактних – це базис стримування пандемії. Єдиний метод, який підходить для ефективного виявлення хворих на COVID-19, – це ІФА-тест на антиген коронавірусу, що здатен виявляти хворобу за 7 днів до появи перших симптомів. Про це УНН розповіла лікар-інфекціоніст Лариса Мороз.

Цитата

“Для контактних підходить саме ІФА-тест на антиген, тому що ми ж не будемо робити, наприклад, той же ПЛР-тест умовно здоровій людині поки що без симптомів. Адже ПЛР-метод не покаже захворювання за 7 днів до початку симптоматичної картини”, — наголосила Мороз.

Деталі

Інфекціоністка також розповіла, що виявлення контактних хворих є основою протидії будь-якій пандемії, тому ці особи повинні перевірятись безплатно державою в обов’язковому порядку.

“Річ у тому, що якщо ми працюємо з контактними та виявляємо контактних — це найперше, що дозволить унеможливити розповсюдження COVID-19”, — підкреслила Мороз.

Доповнення

Нагадаємо, українські вчені розробили ІФА-тест DIA®- SARS-CoV-2-Ag-R на антиген коронавірусу, який є повноцінною альтернативою ПЛР-методу, але при цьому коштує 70 грн і проводиться всього лише 2 години 30 хвилин.

Українські Національні Новини

Суспільство