lideri-yes-zmozhut-vidvidati-kitay-do-seredini-2023-roku-posol

Лідери ЄС зможуть відвідати Китай до середини 2023 року – посол

 • 1049787 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Посол Китаю в Європейському союзі Фу Цун заявив, що глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської ради Шарль Мішель можуть відвідати Китай у першій половині 2023 року, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Зазначається, що підготовка до візиту двох вищих посадових осіб ЄС йде повним ходом, і очікується, що найближчим часом почнуться “дуже часті взаємні візити на високому рівні” між ЄС і Китаєм, сказав посол.

Зокрема, обидві сторони зайняли різні позиції щодо війни в Україні, яка тривала рік, водночас дипломати ЄС критикують відмову Китаю назвати конфлікт вторгненням або закликати до відходу росії з території України.

В інтерв'ю газеті Global Times посол заявив, що гнів ЄС на Китай через Україну був “дуже ірраціональним” і що Пекін не хотів, щоб це питання вплинуло на розвиток зв'язків із блоком.

Доповнення

Директор ЦРУ Вільям Бернс зазначив, що влада Китаю розглядає можливість передачі росії летального озброєння для війни проти України, але остаточне рішення поки що не прийнято.

Тим часом, стало відомо, що президент Франції Еммануель Макрон заявив, що на початку квітня відвідає Китай після публікації Пекіном документа, що пропонує «політичне рішення» війни в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Херсоні чутно вибухи

     • 1189653 переглядiв

    У Запоріжжі в п’ятиповерхівці вибухнув газ

     • 1767873 переглядiв

    Рік збройної агресії рф забрав життя 461 дитини

     • 1114203 переглядiв