ukenru
lider-palati-gromad-chekaye-vid-mey-alternativu-planu-brexit

Лідер палати громад чекає від Мей альтернативу плану Brexit

 • 9129 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Британському прем'єр-міністру Терезі Мей, можливо, доведеться знайти альтернативу своєму плану щодо Brexit, щоб у парламенті вийти з глухого кута щодо угоди. Про це заявила у середу лідер палати громад Андреа Лідсом, передає УНН з посиланням на Reuters.

"Що нам потрібно зробити, так це знайти спосіб, яким угода (Мей - ред.) або деяка її частина, або альтернативна операція, яка може бути предметом переговорів, може бути потім передана Європейському Союзу, щоб ми могли пройти через цей Brexit до 29 березня", - розповіла Лідсом в ефірі BBC.

Угода Мей щодо Brexit зазнала нищівної поразки у парламенті у вівторок, що підвищило ймовірність того, що уряд буде шукати інший план або покине ЄС без будь-яких угод.

Лідсом вважає водночас, що уряд Мей переживе вотум довіри, призначений на більш пізній час в середу.

"Після цього прем'єр-міністр не обов'язково буде шукати нові ідеї, про які раніше ніхто не замислювався, але насправді буде шукати консенсусу, фактично нову ініціативу з пошуку рішення, яке можна обговорити з Європейським Союзом і яке отримає більшість у палаті громад", - сказала вона.

Нагадаємо, 15 січня британські парламентарі провалили угоду уряду Терези Мей про умови Brexit.

Українські Національні Новини

Новини Світу