ukenru
lezhachi-sidyachi-i-trokhi-stoyachi-yak-natsgvardiya-okhoronyaye-kapitoliy-pid-chas-rozglyadu-impichmentu-trampa

Лежачи, сидячи і трохи стоячи: як Нацгвардія охороняє Капітолій під час розгляду імпічменту Трампу

 • 30324 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. У Сполучених Штатах Америки під час розгляду імпічменту Трампа Капітолій охороняють члени Національної гвардії. Частина з них перебуває у самій будівлі. Дуже багато службовців всілись або навіть вляглись на підлогу, поклавши біля себе зброю. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

“Поки депутати обговорюють імпічмент президента Трампа, на підлозі всередині Палати та навколо Капітолію встановлено кілька рівнів безпеки. Огородження, сталеві бар'єри та озброєні члени Національної гвардії оточують територію”, - повідомили у ЗМІ.

Вказано, що члени Національної гвардії оточили всю територію Капітолію. Їм видали зброю, багато з них мають напівавтоматичні гвинтівки. Також разом з Нацгвардією територію охороняє військова поліція та поліція Капітолійського пагорба і Вашингтона.

Повідомляється, що навколо Капітолію повністю закрито рух транспорту. На проспекті Незалежності встановлено блокпост разом із 8-метровою огорожею навколо південно-західного кута території Капітолію.

За інформацією з соцмереж, будівлю Капітолію охороняють кілька сотень Нацгвардійців.

Нагадаємо, Конгрес США розпочав розгляд оголошення імпічменту Трампу.

Трампа звинувачують у підбурюванні до заколоту через події 6 січня 2021 року, коли його прихильники взяли штурмом Капітолій, де конгрес затверджував підсумки президентських виборів-2020. 

Прийти до Капітолію і підтримати республіканців, не згодних з перемогою демократа Джо Байдена, своїм прихильникам запропонував сам Трамп. У зіткненнях загинули чотири людини, крім того, в лікарні пізніше помер поранений під час заворушень поліцейський.

Палата представників 12 січня прийняла резолюцію, що закликає віцепрезидента Майка Пенса відсторонити Трампа, застосувавши 25-ту поправку до Конституції США. Пенс відмовився це робити ще до голосування у палаті.

Українські Національні Новини

Новини Світу