leytenant-armiyi-rosiyi-vtik-do-litvi-i-poprosiv-pritulku-zmi

Лейтенант армії росії втік до Литви і попросив притулку - ЗМІ

 • 2529047 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. російський лейтенант Іван Корольов незаконно перетнув кордон Литви і попросив політичного притулку. Про це пише ВВС, передає УНН.

Деталі

Після незаконного перетину кордону Литви Корольову вдалося дістатися до Вільнюса. 10 серпня його затримали литовські прикордонники і відправили на прикордонний пункт, де йому вдалося зв'язатися з кореспондентом ВВС.

Цитата

«3 серпня я вирішив покинути російську федерацію у зв’язку з тим, що не хотів брати участь у кровопролитній війні, яку розв’язала моя держава», – сказав Корольов.

«На даний момент я перебуваю в Литовській Республіці, де попросив політичного притулку».

Доповнення

Офіцер заявив, що брав участь в агресії росії проти України, але ніколи не був за межами росії. Його посада «заступника начальника складу бухгалтерсько-експлуатаційного відділу складу польової артилерії» передбачала забезпечення боєприпасами військ, що воюють в Україні.

Як пише BBC, заяви Корольова наразі не підтверджені. Підрозділ, до якого він приписаний, у звичайних умовах дислокується в селищі Тейсин Хабаровського краю.

Заяву офіцера литовська влада взяла до уваги, після чого його доставили в міграційний центр у місті Пабраде неподалік білоруського кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ15 серпня Литва закриє два КПП на кордоні з білоруссю

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Шольц не підтвердив передачу Україні ракет Taurus Україні

     • 1423679 переглядiв

    Біля берегів Сицилії дослідники виявили три підводні вулкани

     • 1331636 переглядiв

    У Маріуполі окупанти знищили мурал з казковим перонажем

     • 1104231 переглядiв