lekorniu-proviv-perehovory-z-shoihu-pro-shcho-hovoryly-ministry-oborony

Лекорню провів переговори з шойгу: про що говорили міністри оборони

 • 31373 переглядiв

Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорну засудив "агресивну війну" росії в Україні під час телефонної розмови зі своїм російським колегою Сергієм Шойгу, першої такої розмови з жовтня 2022 року. Та разом з тим висловив співчуття, щодо тексту у Підмосковному "крокус холі" та висловив готовність Франції» до «розширеного обміну» з москвою у боротьбі з «тероризмом».

Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню провів перемовини телефоном зі своїм російським колегою Сергієм шойгу. Під час цієї розмови Лекорню підтвердив, що Франція засуджує "агресивну війну" росії в Україні. Заяву офісу Лекорню цитує низка французьких видань, передає УНН.

Деталі

Речник міністерства оборони Франції зауважив, що це була перша розмова між двома лідерами з жовтня 2022 року.

У своєму зверненні Лекорню висловив солідарність Франції з жертвами нападу терористів у москві минулого місяця, в результаті якого загинуло понад 100 осіб. Пан Лекорню підтвердив, що у Франції немає інформації, щоб встановити зв'язок між цією атакою та Україною.Та "нагадав про готовність Франції" до "розширеного обміну" з москвою у боротьбі з "тероризмом".

У рф думають зняти з "Талібану" статусу терористичної організації. У лаврова вже "опрацьовують питання"01.04.24, 21:28

Водночас французький міністр  "беззастережно засудив агресивну війну, яку росія розпочала в Україні", та нагадав, що Франція продовжуватиме підтримувати Україну настільки довго та настільки інтенсивно, наскільки це необхідно, у її боротьбі за свободу та суверенітет, щоб принести мир та безпеку на європейський континент. . "

Франція планує передати Україні сотні одиниць бронетехніки та ракети для ППО - Міноборони01.04.24, 14:14

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі