lehendarnyi-shchedryk-u-tsentri-kyieva-prykordonnyky-naperedodni-rizdva-vykonaly-vidomu-kompozytsiiu-leontovycha

Легендарний "Щедрик" у центрі Києва: прикордонники напередодні Різдва виконали відому композицію Леонтовича

 • 32245 переглядiв

У Києві на Софійській площі прикордонники виконали знакову українську колядку "Щедрик": колишній викладач музичного мистецтва, а нині – охоронець кордону, а також військовослужбовець Марія, яка до повномасштабного вторгнення здійснювала перевірку документів у найбільшому летовищі України.

В Києві, на Софіївській площі, військовослужбовці Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" виконали відомий на весь світ твір українського композитора Миколи Леонтовича – "Щедрик".

Про це передає УНН із посиланням на Державну прикордонну службу України.

Деталі

Як зазначається, заспівав легендарні слова щедрівки колишній викладач музичного мистецтва, а зараз охоронець кордону – Олексій. Повномасштабне вторгнення чоловік зустрів у себе вдома, на Черкащині; він пішов до військкомату, проте його взяли не одразу, втім вже через деякий час він потрапив на службу до Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ". Олексій тримав оборону на Сумщині, а згодом на Донеччині.

"Віра у перемогу світла над темрявою" - Залужний привітав зі святом Різдва Христового24.12.23, 18:19

Музичний супровід на гітарі здійснила прикордонниця Марія. Повідомляється, що у прикордонному відомстві дівчина майже пʼять років; до повномасштабного вторгнення Марія здійснювала перевірку документів у найбільшому летовищі країни – Борисполі.

"Щедрик" – це не лише про святковий дух Різдва, а і про боротьбу за свободу українського народу. Зараз українська держава виборює своє право вільно жити, творити та розвиватися", – ідеться у підписі до опублікованого відео.

"Світло стає сильнішим" - Зеленський звернувся до українців, вітаючи з Різдвом за новим календарем24.12.23, 17:41

Ігор Тележніков

Культура

    Популярні

    Новини по темі