ukenru
lavrov-zvinuvativ-ukrayinu-v-porushenni-budapeshtskogo-memorandumu

Лавров звинуватив Україну в порушенні Будапештського меморандуму

 • 14464 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Паралельно з Будапештським меморандумом Україна в окремій заяві взяла на себе певні зобов'язання і те, що відбулося після Майдану, стало грубим порушенням цих зобов'язань. Про це заявив голова МЗС РФ Сергій Лавров, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Ми багато разів відповідали на такі досить легалістські запитання, в тому числі щодо Будапештського меморандуму 1994 року, відповідно до якого Україна відмовилася від ядерної зброї, а Росія, США і Велика Британія гарантували, що не будуть застосовувати ядерну зброю проти України. Нагадаю, що ми так і не застосовували і не загрожували Україні ядерною зброєю, тому ніякого порушення меморандуму не відбулося. А паралельно з меморандумом Україна в окремій заяві взяла на себе зобов'язання не заохочувати расистські, неонацистські тенденції", - зазначив голова МЗС РФ.

За його словами, те, що сталося після Майдану, стало "грубим порушенням даних зобов'язань".

"Політично ми зацікавлені в тому, щоб мінські домовленості були виконані в повному обсязі без будь-яких вилучень", - додав він.

С.Лавров заявив, що це "вписується в нашу (РФ - ред.) лінію на повне дотримання суверенітету і територіальної цілісності України в її нинішніх кордонах, що склалися після "референдуму" в Криму".

За словами С.Лаврова, Захід нібито штучно додає масштаб темі України і "помилково" розглядає її як наріжний камінь в протистоянні з Росією.

Раніше в Москві стверджували, що тема Криму "закрита".

Українські Національні Новини

Політика