ukenru
latviya-viyshla-z-politichnogo-glukhogo-kuta-zatverdivshi-uryad

Латвія вийшла з політичного глухого кута, затвердивши уряд

 • 10961 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Сьогодні голосуванням про висловлення довіри в сеймі Латвії завершився процес формування нового уряду Крішьяніса Каріньша, який тривав 15 тижнів. Про це УНН повідомляє з посиланням на Delfi.

З початку переговорів про формування кабінету міністрів країни пройшло 107 днів - це найдовший з часу відновлення незалежності Латвії період для виконання цього завдання. У результаті прем'єр-міністр Крішьяніс Каріньш ("Нова Єдність") і його команда заручилися голосами 61 депутата. Проти були 39 парламентарів.

"Нова Єдність" в уряді представляють прем'єр-міністр Крішьяніс Каріньш, міністр закордонних справ Едгар Ринкевичс і міністр фінансів Яніс Рейрс.

Обов'язки міністра культури продовжить виконувати представник національного об'єднання "Все для Латвії!" - "Тевземей ун Брівібай"/ДННЛ Даце Мелбарде, міністром землеробства став Каспар Герхардс. Також за нацоб'єднанням закріплена посада радника прем'єра з питань демографії, яку обійняв Імант Параднієкс.

Нова консервативна партія отримала посади міністра освіти і науки (Ілга Шуплінська), міністра юстиції (Яніс Борданс) і міністра сполучення (Таліс Лінкайтс).

Від об'єднання партій "Для розвитку/За" в уряді будуть діяти міністр оборони Артіс Пабрікс, міністр охорони середовища і регіонального розвитку Юріс Пуце, міністр охорони здоров'я Ілзе Вінькеле.

Партію KPV LV в уряді представляють міністр внутрішніх справ Сандіс Гіргенс, міністр економіки Ральф Немиро і міністр добробуту Рамона Петравіча.

Нагадаємо, прем'єром Швеції переобрали соціал-демократа Левена.

Українські Національні Новини

Новини Світу