ukenru
latviya-vistupila-za-pripinennya-agresiyi-rf-proti-ukrayini

Латвія виступила за припинення агресії РФ проти України

 • 8398 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Росія повинна припинити агресію проти України. Про це повідомляє DELFI з посиланням на заяву міністра закордонних справ Латвії Едгара Рінкевича на Генеральній асамблеї ООН, передає УНН.

"Я впевнений, що одного разу в Україні міжнародне право переможе і територіальна цілісність України, як і інших східних партнерів ЄС, буде відновлена", - заявив Рінкевич.

Він також підкреслив, що Латвія разом з міжнародним співтовариством проводить політику невизнання незаконної анексії Криму.

Крім того, за його словами, ООН разом з іншими великими регіональними гравцями повинна продовжувати втручання і зберігати рішучість у вирішенні тривалих конфліктів в Нагірному Карабасі, Придністров'ї, Абхазії і Південній Осетії.

"Історія країн Балтії підтверджує моральну силу міжнародного права. Ці питання міжнародне співтовариство повинне вирішувати активніше", - заявив політик.

Нагадаємо, раніше, 27 вересня, президент Польщі Дуда заявив, що міжнародне співтовариство не може ігнорувати загрози, що випливають із заморожених конфліктів, окупації і силової зміни кордонів у Східній Європі, а агресори повинні зіткнутися з адекватною реакцією на свої дії.

Українські Національні Новини

Новини Світу