latviia-konfiskuvala-u-pianykh-vodiiv-ta-peredala-ukraini-avtomobili-maizhe-na-milion-yevro

Латвія конфіскувала у п'яних водіїв та передала Україні автомобілі майже на мільйон євро

 • 109864 переглядiв

Станом на середину грудня, Латвія сумарно відправила в Україну 271 автомобіль, конфіскований у нетверезих водіїв, загальна вартість автівок становить майже мільйон євро. Про це повідомляє Delfi, пише УНН.

16 лютого цього року Сейм Латвії одноголосно ухвалив зміни до Закону про підтримку цивільного населення України, які дозволяють безоплатно передавати у власність українського уряду транспортні засоби, конфісковані державою, – як підтримку українського суспільства,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Таким чином, було знайдено можливість передати Україні транспортні засоби, які були конфісковані в Латвії у тих водіїв, які перебували за кермом у стані алкогольного сп'яніння.

Оскільки вищезазначені зміни у законі набули чинності, уряд цього року ухвалив кілька рішень щодо передачі в Україну конфіскованих автомобілів.За даними Служби державних доходів, цього року Україні за допомогою Twitter-конвою було передано 271 автомобіль із Латвії на загальну попередню суму 903 453 євро.

Довідково

Twitter-конвой — це ініціатива, що розпочала роботу в лютому 2022 року. За час існування проєкту в Україну з Латвії було відправлено понад 1100 різних автомобілів загальною вартістю близько 2 мільйонів євро. Колони відправлялися щотижня.

Наразі до розгляду в уряді готують документи про передачу Україні ще 34 автомобілів, вартість яких оцінюють у 161 880 євро.

Латвія до кінця року підготовить ще понад 1500 українських військових 18.12.23, 12:27

Ольга Розгон

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Ігнат прокоментував фантазії росіян про "збиті" F-16 в Україні

     • 108612 переглядiв