ukenru
l-guzar-zavzhdi-zaklikav-ukrayintsiv-do-miru-i-lyubovi-v-medvedchuk

Л.Гузар завжди закликав українців до миру і любові - В.Медведчук

 • 9114 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Пішов з життя архієпископ-емерит Української греко-католицької церкви Блаженніший Любомир Гузар. Наставник, учитель, філософ. Я неодноразово зустрічався з ним і тому добре знаю, що все своє життя він присвятив служінню Богу, людям і Україні. Про це в своєму блозі написав лідер Громадського руху "Український вибір - право народу" Віктор Медведчук, передає УНН.

За словами В.Медведчука, багато років, в тому числі і на власному прикладі, архієпископ Любомир вчив терпінню і любові, закликав до прощення і миру.

"Ми не є собою тому, що ми когось ненавидимо. Ми повинні бути собою, перш за все люблячи один одного ... Мир - значить любити один одного", - говорив Любомир Гузар. Він свято вірив, що "патріотизм, який вчить ненавидіти кого-небудь, не є християнською чеснотою".

Сьогодні, під час складних випробувань, які випали на долю України, ці слова набувають особливого змісту. І хочеться вірити, що заповіти Любомира Гузара, який, без сумніву, був духовним лідером, батьком, наставником для багатьох людей, знайдуть відгук у їхніх серцях, навчать любити і прощати", - написав лідер громадського руху.

Українські Національні Новини

Суспільство