kurchenko-otrimav-nagodu-povernuti-sobi-odeskiy-npz-cherez-sud

Курченко отримав нагоду повернути собі Одеський НПЗ через суд

 • 24434 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Верховний суд України скасував ухвалу Апеляційного суду Одеської області про закриття провадження у справі про передачу державі майна, що належало ПАТ Одеський нафтопереробний завод, передає УНН із посиланням на рішення Верховного суду, що було винесено 4 квітня.

Зазначимо, що касаційна скарга була подана представником компанії EMPSON LIMITED — адвокатом Сільницьким.

За інформацією ЗМІ, компанію Empson Limited, яка володіє 99,57% акцій НПЗ, пов'язують із бізнесменом Сергієм Курченком.

В рішенні суду зазначено, що касаційну скаргу представника компанії суд задовольнив частково.

“Ухвалу Апеляційного суду Одеської області від 22 серпня 2018 року про закриття апеляційного провадження на ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси від 13 листопада 2015 року про надання дозволу на передачу всього нерухомого майна, яке знаходиться на земельній ділянці нафтопереробного заводу за адресою: м. Одеса, вул. Шкодова гора 1/1 та належить ПАТ „Одеський нафтопереробний завод“ та земельної ділянки на відповідальне зберігання та оперативне управління державі скасувати і призначити новий розгляд у суді апеляційної інстанції”, — йдеться у документі.

Додамо, що постанова є остаточною й оскарженню не підлягає. Таким чином скарга Empson Limited буде призначена до нового розгляду в апеляційному суді.

Нагадаємо, у червні 2017 року Суворівський районний суд Одеси прийняв рішення про спецконфіскацію цілісного майнового комплексу Одеського НПЗ в рамках укладення угоди зі слідством у справі про злочинну діяльність організації олігарха Сергія Курченка.

Як повідомляв УНН, уряд у вересні 2017 року передав в управління Фонду державного майна України майно ПАТ "Одеський нафтопереробний завод" та ТОВ "Енергія і газ України".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі