ukenru
kulyu-z-legeniv-aktivista-mikhaylika-vityagatimut-za-kordonom-advokat

Кулю з легенів активіста Михайлика витягатимуть за кордоном – адвокат

 • 8477 переглядiв

ОДЕСА-КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Активісту Олегу Михайлику діставатимуть кулю із легені за кордоном. Про це сьогодні журналістам заявив адвокат потерпілого громадського діяча Вадим Оксюта, передає кореспондент УНН.

"Ми все зробимо для того, аби куля вилучалася за кордоном. Ми не довіряємо правоохоронній системі України, ми боїмося підміни. У нас досі немає розуміння, яка зброя використовувалася, чому саме ці троє (чоловіків, яких підозрюють у злочині, – ред.) мають бути причетні до скоєння даного злочину. Олег ніколи нічого спільного із підозрюваними не мав. Ми повідомили слідству, кого підозрюємо, його завдання – допитати. Якщо це не зроблять – буде відповідне клопотання", – зазначив Оксюта.

Крім того, адвокат Української Гельсінкської групи Андрій Лещенко заявив, що у справі нападу на Олега Михайлика вони вбачають активну систему боротьбу із активістами.

"Вчора ми надали до ряду міжнародних організацій звіт щодо небезпечної ситуації із активістами в Україні та необхідності державної влади провести якісне розслідування цих справ та захистити постраждалих", – сказав Лещенко.

Нагадаємо, 22 вересня в Одесі стріляли в політичного активіста Олега Михайлика. Це сталося ввечері поблизу його будинку в центрі Одеси, коли чоловік повертався додому. 

Поліція затримала трьох підозрюваних у злочині. Усі вони – іноземці. Суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП