kuleba-zustrivsia-v-briusseli-z-novym-ministrom-zakordonnykh-sprav-slovachchyny-blanarom

Кулеба зустрівся в Брюсселі з новим міністром закордонних справ Словаччини Бланаром

 • 25970 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся у Брюсселі з новим міністром закордонних справ Словаччини Юраєм Бланаром, обговоривши підтримку Словаччиною територіальної цілісності України та співпрацю у сфері оборони. Кулеба подякував Словаччині за постійну підтримку та допомогу.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, який перебуває з дводенним візитом у Брюсселі, провів першу зустріч із новим головою словацького МЗС Юраєм Бланаром. Про це він написав на платформі Х (колишній Twitter), передає УНН.

Деталі

Кулеба назвав зустріч зі словацьким колегою "конструктивною" і подякував йому за однозначну підтримку Словаччиною суверенітету та територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів.

Конструктивна зустріч з моїм новим словацьким колегою Юрієм Бланаром. Я дякую міністру Бланару за підтвердження однозначної підтримки Словаччиною суверенітету та територіальної цілісності України в межах наших міжнародно визнаних кордонів

написав Кулеба.

Під час бесіди обговорювалися питання підтримки Словаччиною України у політичній та оборонній сферах. Український чиновник висловив вдячність Братиславі за допомогу.

Важливо також, що Словаччина продовжить брати участь у спільній роботі над "формулою миру" й готова підтримати рішення ЄС про початок переговорів про вступ України до ЄС у грудні

додав міністр.

Кулеба наголосив на важливості того, що Словаччина продовжить брати участь у спільній роботі по українській Формулі миру, та готова підтримати рішення Європейського союзу про початок переговорів щодо вступу України до складу блоку, що очікується у грудні.

Я також вдячний словацькому колезі за підтвердження того, що співпраця в оборонно-промисловій сфері між нашими компаніями буде продовжена, а ремонтний центр у Словаччині також продовжить роботу

зазначив глава МЗС України.

Нагадаємо

У Міноборони Словаччини заявили про припинення військової допомоги Україні.

Прем'єр-міністра країни Роберта Фіцо заявляв, що Словаччина може збільшити свій внесок до бюджету Євросоюзу найближчими чотирма роками на 400 млн євро в рамках пакета в 50 млрд євро, призначеного для України, але висловив для цього умови.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Словаччини Фіцо вважає війну рф проти України "замороженим конфліктом"

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Хмельниччині вибухи - працює ППО

     • 37508 переглядiв

    Ліга чемпіонів: "Шахтар" здолав "Антверпен" з рахунком 1:0

     • 30790 переглядiв