ukenru
kuleba-yakscho-ukrayinskiy-prapor-dlya-kogos-v-berlini-tse-te-same-scho-rosiyskiy-prapor-to-z-takimi-lyudmi-schos-ne-tak

Кулеба: якщо український прапор для когось в Берліні це те саме, що російський прапор – то з такими людьми щось не так

 • 155319 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає рішення влади Берліну щодо заборони української символіки на заходах 9 травня дискримінаційним. Про це він заявив на пресконференції у вівторок, передає кореспондент УНН.

Контекст

Так, берлінська поліція заборонила 8 та 9 травня носіння прапорів, пов'язаних із Україною.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що таке рішення – це ляпас Україні та українському народу.

Деталі

Зі слів міністра, він вважає рішення влади міста Берлін «не продуманим, дискримінаційним», адже на один щабель була поставлена символіка країни, яка вчинила злочин агресії і масові звірства, і символіка країни, яка захищаеться від цієї агресії, громадяни якої помирають від цих воєнних злочинів, і яка “захищає під цим прапором ті ж самі цінності, якими так пишається влада міста Берлін”.

Це - демократія, свобода, плюралізм.

Цитата

“Але якщо хтось в мерії Берліна чи поліції Берліна вирішив, що найкращий підхід – це нейтралітет, це заборонити взагалі всім все, то такий підхід є не просто глибоко помилковим, він є морально злочинним, і я продовжу на цьому наполягати”, - сказав Кулеба.

“Якщо український прапор для когось в Берліні це те саме, що російський прапор – то з тими людьми, які ухвалюють таке рішення, щось не так. Ми маємо з ними говорити, щоб з’ясувати, що саме”, - додав міністр.

Українські Національні Новини

Політика