ukenru
kuleba-vidreaguvav-na-zayavu-pro-viyskovu-pidtrimku-azerbaydzhana

Кулеба відреагував на заяву про "військову підтримку Азербайджана"

 • 21016 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Рішення про надання допомоги іноземним державам належить до компетенції уряду та Президента України. Про це у Facebook написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, реагуючи на заяву про те, що Україна готова надати військову допомогу Баку, передає УНН.

"У зв'язку з висловлюваннями Народного депутата України щодо надання військової, гуманітарної чи будь-якої іншої допомоги іноземним державам хочу відзначити наступне:

1. Кожен Народний депутат України може висловити свою позицію чи думку з будь-якого питання, але рішення про надання допомоги іноземним державам належить до компетенції уряду та Президента України", - написав міністр.

По-друге, він закликав в умовах активного збройного протистояння, чисельних жертв та руйнувань, до зважених заяв та коментарів, які б "не збуджували емоції, не провокували протистояння і ворожнечу, а відповідали офіційній позиції Української держави".

"3. Україна є домівкою для чисельної вірменської та азербайджанської діаспор. Вкрай важливо забезпечити мир та міжнаціональну згоду для всіх етнічних громад, які проживають в Україні. Закликаю представників вірменської та азербайджанської громад не піддаватися на провокації та дотримуватися чинного в Україні законодавства", - додав Кулеба.

Варто зазначити, раніше народний депутат від фракції “Слуга народу” Людмила Марченко заявила, що Україна готова надати військову допомогу Баку в збройному протистоянні Азербайджану з Вірменією в Нагірному Карабасі в разі такої необхідності.

Нагадаємо, раніше сьогодні голова МВС Арсен Аваков заявив, що Україна не буде надавати військову допомогу жодній зі сторін в азербаджано-вірменському конфлікті.

Українські Національні Новини

Політика