ukenru
kuleba-ti-khto-proponuye-ukrayini-vidmovitisya-vid-yiyi-lyudey-ta-zemli-ne-mayut-prikrivatisya-slovom-mir

Кулеба: ті, хто пропонує Україні відмовитися від її людей та землі, не мають прикриватися словом "мир"

 • 170694 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба написав у Twitter, що ті, хто пропонує Україні відмовитися від її людей та землі не мають прикривати словом "мир" слова "нехай росіяни вб’ють та зґвалтують ще тисячі невинних українців і захоплять ще більше територій", передає УНН.

Цитата

"Ті, хто пропонує Україні відмовитися від її людей та землі — нібито щоб не зачіпати ображене его путіна чи врятувати Україну від страждань — не мають прикривати словом "мир" слова "Нехай росіяни вб’ють та зґвалтують ще тисячі невинних українців і захоплять ще більше територій", - йдеться в повідомленні.

Додамо 

Допис Кулеби з'явився після публікацій американського мільярдера, винахідника Ілона Маска в Twitter.

Контекст

Маск поділився думками про можливий результат наприкінці війни, яку розпочала росія проти України. На його думку, Крим формально буде у складі росії, як і був з 1783 року. В Офісі Президента України швидко відреагували.

Згодом Маск опублікував нове опитування, в якому запитав, чи повинна воля людей, що живуть на Донбасі та в Криму, вирішити, "у складі росії вони чи України".

Також він заявив, що у росії втричі більше населення, ніж в Україні, тому перемога України в тотальній війні малоймовірна.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на дописи Маска в Twitter та опублікував опитування в якому запитує, який Маск більше подобається – той, хто підтримує Україну чи рф.

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця також відповів на дописи у Twitter Ілона Маска щодо запропонованого "мирного плану" для України. Кислиця наголосив, що наступного разу, коли йому знадобиться сантехнік, він зателефонує Маску.

Українські Національні Новини

Політика