ukenru
kuleba-rozpoviv-pro-scho-govoritime-z-derzhsekretarem-ssha-u-stokgolmi

Кулеба розповів, про що говоритиме з Держсекретарем США у Стокгольмі

 • 17467 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив свою завтрашню зустріч у Стокгольмі із Державним Секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном, та повідомив, що планує обговорити із ним три основних питання стосовно співробітництва з Україною. Про це він заявив у підсумковому брифінгу у Ризі, де проходила міністерська зустріч, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Дійсно, завтра ми вже будемо в Швеції на міністерській зустрічі ОБСЄ, і там запланована моя зустріч з Державним Секретарем Сполучених Штатів Америки... Ми не лише звіримо годинники щодо наявної в нас інформації стосовно російських планів та намірів, але й обговоримо якраз стан руху за трьома треками: надсилання чітких політичних сигналів Росії на всіх рівнях, розробка санкційного пакету, поглиблення військово-технічного співробітництва з Україною”, — наголосив Кулеба.

Додамо

Підсумовуючи зустріч голів МЗС Альянсу в Ризі, міністр також додав, що наразі задоволений відповіддю колег стосовно співробітництва з Україною, та наголосив, що у НАТО почули заклик України щодо поглиблення співробітництва у військово-технічній сфері, та надсилання чітких сигналів Росії на всіх рівнях про наслідки у випадку збройної агресії проти України.

“Головне, що ми чітко почули сьогодні на міністерській зустрічі відповідь на мій заклик - поглиблювати зараз співробітництво з Україною у військово-технічній сфері. І друге - це надсилати чіткі сигнали Росії на всіх рівнях про те, що будь-яка нова хвиля збройної агресії проти України матиме непосильну важкість, тобто стане непосильною ношею для Росії”, - наголосив Кулеба.

Контекст

Сьогодні The Washington Post повідомило, що Держсекретар США Ентоні Блінкен проведе зустрічі зі своїм російським і українським колегами в четвер на полях зустрічі в Стокгольмі.

Спочатку Блінкен зустрінеться з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, а потім з Міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, пише видання.

Українські Національні Новини

Політика