kuleba-pratsiuiemo-shchob-otrymaty-dozvil-vid-ssha-byty-po-aerodromakh-na-terytorii-rf

Кулеба: працюємо, щоб отримати дозвіл від США бити по аеродромах на території рф

 • 30885 переглядiв

Україна працює над отриманням дозволу від США на використання американської зброї великої дальності для нанесення ударів по російських військових аеродромах у відповідь на ракетні атаки Росії на Україну, включаючи удар по дитячій лікарні "Охматдит".

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна працює над отриманням дозволу від США використовувати американську далекобійну зброю по військових аеродромах рф на тлі ударів росії по "Охматдиту". Про це Кулеба заявив в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

На цей удар (по "Охматдиту" - ред.) росії потрібно надати комплексну, потужну відповідь. Потужний оборонно-дипломатичний удар і рішення, які ухвалені в Польщі - це перший крок, рішення, які будуть ухвалені на саміті НАТО - це другий крок. Вони стосуватимуться реальних практичних речей, яку зброю отримає Україна, які засоби ППО отримає Україна. Але ми працюватимемо ще над одним важливим рішенням, яке не залежить від НАТО, але залежить від США. І про це йтиметься під час контактів з американськими посадовцями та іншими партнерами - це дозвіл використовувати далекобійну зброю по військових аеродромах рф. Тобто, на території рф. Нам потрібно безжально знищувати всі військові цілі, які долучені до бомбардувань України і ракетних обстрілів України. Помста має бути холоднокровною, але вона має відбутися

- сказав Кулеба.

Нагадаємо

Раніше Дмитро Кулеба заявляв, що вчорашній ракетний удар по Україні пов’язаний з безпековою угодою, яку підписав Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, а також із проведенням саміту НАТО у Вашингтоні.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    "Охматдит" ми відновимо, буде ще 300 мільйонів - Зеленський

     • 24408 переглядiв