ukenru
kuleba-poyasniv-prichinu-zamini-posla-u-frantsiyi

Кулеба пояснив причину заміни посла у Франції

 • 10885 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Посла України у Франції Олега Шамшура звільнили у зв’язку з терміном його перебування на посаді, а не через ситуацію з рекламою Danone. Про це в інтерв'ю "Радіо НВ" повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає УНН.

"Насправді будь-яка людина, в якої є хоч трохи здорового глузду, вона розуміє, що звільнення посла і призначення посла – це дуже довгі процедури. І тому не може йтись про якісь цілеспрямовані подібні речі. Тим більше, що пан Шамшур ефективно виконав свою роботу у питанні Danone і заслуговує на позитивну оцінку. Але він був послом з 2014 року, тобто він працює шість років послом, при тому, що закон про дипломатичну службу встановлює, що як правило, закордонне відрядження триває 4 роки. Ми для послів іноді робимо виключення, трохи подовжуємо. Але він уже 6 років, і відповідно до закону, автоматично підпадає під ротацію", - сказав міністр.

Він також прокоментував ситуацію із скандалом з рекламою Danone та російським актором Миколою Пореченковим.

"Боюся, що наші з вами пояснення не переконають жодних фанатів конспірологічних версій про те, що ми звільняємо послів за те, що вони борються з антиукраїнською рекламою Danone", - сказав голова МЗС.

Нагадаємо, 11 червня Президент України Володимир Зеленський призначив нового посла України у Французькій Республіці - Вадима Омельченка, звільнивши при цьому з посади надзвичайного і повноважного посла України у Французькій Республіці та постійного представника України при ЮНЕСКО Олега Шамшура.

Українські Національні Новини

Політика