kuleba-poperedyv-siiiarto-shcho-myrni-initsiatyvy-ne-povynni-bazuvatys-na-naratyvakh-rf

Кулеба попередив Сійярто, що мирні ініціативи не повинні базуватись на наративах рф

 • 18265 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з угорським колегою Петером Сійярто, поінформував його про ситуацію на фронті та підготовку до другого мирного саміту, наголосив, що жодні мирні ініціативи не можуть ґрунтуватися на російських наративах.

У середу, 10 липня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся зі своїм колегою угорським колегою Петером Сійярто. Про це пише УНН з посиланням на заяву українського дипломата в X.

Деталі 

Кулеба проінформував Сійярто щодо ситуації на фронті та розповів йому про підготовку до другого саміту миру.

У цьому контексті я наголосив, що жодні мирні ініціативи не можуть ґрунтуватися на наративах росії

- підкреслив очільник МЗС України.

Орбан надіслав ЄС листа з переказом російської пропаганди про "мир для України"09.07.24, 00:49

За його словами, російський удар по лікарні "Охматдит" ще раз демонструє, що поступливість Володимиру Путіну не дає результату, тому що він продовжує прагнути війни, і "ми повинні спільно змусити його прийняти справедливий і міцний мир".

Упродовж домовленостей, досягнутих під час нещодавнього візиту прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Києва, ми також обговорили подальші спільні кроки щодо розвитку двосторонніх відносин

- підсумовує Дмитро Кулеба.

Нагадаємо

Керівник ЦПД при РНБО Андрій Коваленко заявив, що після ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві, москва всіляко поширює серед українців наратив про "мир за будь-яку ціну".

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі