ukenru
kuleba-naykraschi-garantiyi-bezpeki-zaraz-sanktsiyi-groshi-zbroya-ta-vira-partneriv-u-peremogu-ukrayini

Кулеба: Найкращі гарантії безпеки зараз - санкції, гроші, зброя та віра партнерів у перемогу України

 • 469450 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Найкращі гарантії безпеки наразі - санкції, зброя та гроші. Проте, найголовніша з них - це віра в перемогу України, заявив під час Мюнхенської конференції з питань безпеки міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Найкращі гарантії безпеки на сьогодні, - санкції, зброя та гроші. Але, я вважаю, що найважливіша гарантія безпеки, яку партнери можуть дати Україні - це формально і беззастережно вірити в перемогу України. Якщо це основоположний принцип політики, все інше піде за ним", - сказав Кулеба.

Деталі

За його словами, якщо у Берліні, Вашингтоні та інших столицях країн-партнерів рішення базуватимуться на твердженні, що Україна переможе, це стане відправною точкою для ухвалень рішень з технічної точки зору. Крім цього, міністр вкотре розповів, що довгострокова перемога України включатиме відшкодування збитків, притягнення до відповідальності усіх винних у злочинах в країні, а також зміну росії.

"Я не сумніваюся, що ми станемо членами ЄС, НАТО, але врешті-решт єдиний міцний мир євроатлантичного простору стане можливим після того, як росія не представлятиме загрози. Для цього нам потрібно, щоб росія змінилася...

Якщо ми будемо базувати нашу політику та рішення на передумові, що це наша мета – довготривала безпека в євроатлантичному регіоні, коли Україна є повноправною частиною цього євроатлантичного регіону – тоді це закінчиться, росія не буде загрозою. Інакше, я не хочу здатися занадто жорстким, але так чи інакше буде війна", - заявив Кулеба.

Він наголосив, що поки російський диктатор володимир путін перебуватиме при владі, решта країн світу "матимуть проблеми", оскільки Україна "є його особистою одержимістю". Він додав, що для Києва та союзників "буде момент між тим, коли путін піде та з'явиться новий лідер", тому зараз вони повинні спільно працювати на дипломатичній арені та полю бою задля перемоги.

Нагадаємо

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що якщо зараз не зупинити російську агресію, то "відкриється ящик Пандори", і кожен майбутній агресор зробить висновок, що "якщо кремлю все зійшло з рук, то і їм теж".

Українські Національні Новини

Політика