kuleba-na-radi-ministriv-zakordonnikh-sprav-yes-vsya-nasha-uvaga-maye-buti-na-tikh-khto-na-peredoviy

Кулеба на Раді міністрів закордонних справ ЄС: "Вся наша увага має бути на тих, хто на передовій"

 • 78864 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Голова МЗС Дмитро Кулеба взяв участь у Раді міністрів закордонних справ Європейського Союзу. Він закликав збільшити військову допомогу для України, ухвалити в грудні рішення щодо початку переговорів про вступ України до ЄС, а також прискорити роботу над 12 пакетом санкцій проти рф. Про це УНН повідомляє із посиланням на МЗС України.

Деталі

Глава МЗС висловив вдячність ЄС за надання зброї та боєприпасів. Також розповів про те, як рішення Єврокомісії, яка рекомендувала відкрити переговори про вступ до Європейського союзу, вплинуло на українців.

“Завдяки позитивній рекомендації Єврокомісії українці відчули, що наша боротьба не даремна, що наші зусилля визнані. Ми розраховуємо на одностайну підтримку ваших лідерів у грудні, коли Європейська Рада зустрінеться для схвалення рішення щодо відкриття переговорів про вступ України до ЄС”, - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ : Пакет військової допомоги Україні на 500 млн євро від ЄС все ще заблоковано - ЗМІ

Міністр також повідомив про військові потреби України. Він закликав збільшити військову підтримку та скоротити час її доставки. Зокрема йдеться про бойову авіацію, артилерійські системи, РСЗВ, броньовані машини, танки, боєприпаси, засоби РЕБ, радари, дрони, далекобійні ракети та інші позиції.

Глава МЗС окремо наголосив на важливості подальшого посилення протиповітряної та протиракетної оборони ближнього, середнього та дального радіусу дії. 

“Ми розраховуємо на отримання восьмого траншу в рамках фонду миру та створення спецфонду в межах Європейського фонду миру на 20 мільярдів євро для допомоги Україні. Важливо також прискорити імплементацію спільного плану ЄС з надання 1 мільйона артилерійських боєприпасів”, - зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сутність "конфліктів" на Близькому Сході та в Україні "зовсім різна" - Боррель

Кулеба нагадав свій заклик до створення спільного простору оборонних індустрій держав ЄС і країн-кандидатів на вступ: “Згодом ця співпраця має стати одним зі стовпів Спільної політики безпеки та оборони ЄС”. Він також закликав прискорити ухвалення 12 пакету санкцій ЄС проти Росії.

На тлі загострення на Близькому Сході Кулеба запропонував суттєво посилити співпрацю з країнами Африки, арабського світу, Азії та Південної Америки. За словами українського міністра, сьогодні існують два інструменти для зміцнення контактів із цими регіонами: українська Формула миру та гуманітарна програма Grain From Ukraine.

Міністр нагадав, що 25 листопада у Києві відбудеться другий Міжнародний саміт з продовольчої безпеки, присвячений програмі Grain From Ukraine. Він закликав ЄС та держави-члени взяти в ньому участь.

“Нині в Європі триває війна, масштабу якого наш континент не бачив 80 років. Вся наша увага має бути на тих, хто на передовій. В наших спільних інтересах надати українському піхотинцю всі необхідні засоби та ухвалити рішення, які піднімають моральний дух, - підсумував міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12-й пакет санкцій ЄС проти рф можуть представити пізніше цього тижня – ЗМІ

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Попри війну: McDonald’s відкрив новий ресторан в Україні

     • 120669 переглядiв

    У Нідерландах і Бельгії проходять масштабні військові навчання

     • 77152 переглядiв

    На фронт передали дві броньовані "швидкі" від United24 - Федоров

     • 63270 переглядiв