ukenru
kuba-zayavila-pro-rozrobku-vaktsini-proti-covid-19-z-efektivnistyu-62

Куба заявила про розробку вакцини проти COVID-19 з ефективністю 62%

 • 19770 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Кубинська вакцина-кандидат Soberana 2 показала ефективність в 62% всього з двома з трьох доз, повідомила в суботу державна біофармацевтична корпорація BioCubaFarma з посиланням на попередні дані випробувань, передає УНН.

Деталі

Куба, чий біотехнологічний сектор експортує вакцини протягом десятиліть, має п'ять вакцин-кандидатів в клінічних випробуваннях, у тому числі дві - Soberana 2 і Abdala - знаходяться на пізній стадії випробувань.

"Через кілька тижнів ми повинні отримати результати ефективності трьох доз, які, як ми сподіваємося, будуть вищі", - сказав Вісенте Верес, директор державного інституту вакцини, який розробив Soberana 2.

Контекст

Ця новина пов'язана з тим, що найбільший острів у Карибському басейні стикнувся з серйозним спалахом COVID-19 з початку пандемії, встановлюючи нові рекорди за кількістю щоденних випадків коронавірусу.

Країна, яку очолюють комуністи, вирішили не імпортувати іноземні вакцини, а покладатися лише на свої власні. Експерти кажуть, що це "ризикована гра", але якщо вона того варта, Куба могла б поліпшити свою наукову репутацію, отримавши таку необхідну вакцину за рахунок експорту і посилити кампанію вакцинації в усьому світі.

Кілька країн від Аргентини і Ямайки до Мексики і Венесуели проявили інтерес до закупівлі вакцин на Кубі. Іран почав виробництво Sovereign 2 на початку цього року в рамках пізньої фази клінічних випробувань.

Кубинська влада почали масове застосування експериментальних вакцин в рамках "інтервенційних досліджень" вони сподіваються, що це сповільнить поширення вірусу.

Доповнення

За даними сайту Worldometers, за весь час пандемії в країні було зафіксовано 166 368 випадків COVID-19. Померли 1 148 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу