ukenru
kuba-posilyuye-prikordonniy-kontrol-u-zvyazku-z-ponovlennyam-poshirennya-koronavirusnoyi-infektsiyi

Кількість щоденних випадків COVID-19 на Кубі за тиждень зросла більш ніж у десять разів

 • 13872 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Куба посилила прикордонний контроль для придушення зростаючої хвилі коронавірусної інфекції, зберігаючи при цьому "відкритими двері" для своєї життєво важливої ​​з економічної точки зору індустрії туризму. Про це пише УНН з посиланням на агенство Reuters.

Деталі

Тепер, щоб відвідати цю карибську країну буде потрібно, як негативний результат ПЛР протягом 72 годин, так і підтвердження вакцинації.

Раніше більшості мандрівників на Кубі була потрібна тільки "карта вакцинації".

Доповнення

Кількість щоденних випадків у вівторок досягла 967, що більш ніж у десять разів більше, ніж за кілька тижнів до Різдва, коли кількість нових випадків зараження становила менше 100 на день, або лише 1% від піку пандемії 22 серпня.

Куба виявила свій перший випадок варіанта Омікрон, що швидко розповсюджується, на початку грудня, і з тих пір кількість таких випадків зростала.

На урядовому засіданні на високому рівні пізно ввечері у вівторок представники охорони здоров'я заявили, що очікують збільшення кількості випадків захворювання, але не смертності завдяки незвичайно високому рівню вакцинації в країні.

Бідна, керована комуністами країна – одна з найвакцинованіших у світі. Понад 92% населення країни отримали хоча б одне щеплення власного виробництва, а понад 85% пройшли повний курс.

Куба вже розпочала кампанію з посилення вакцинації і заявила минулого тижня, що сподівається охопити всю країну бустером до кінця січня.

Українські Національні Новини

Новини Світу