ukenru
ksu-virishit-chi-zakonno-zvilnyati-robitnika-za-trudovim-dogovorom-pid-chas-vidpustki

КСУ вирішить, чи законно звільняти робітника за трудовим договором під час відпустки

 • 8123 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Конституційний суд України почав розгляд скарги щодо нерозповсюдження на трудові правовідносини на підставі трудового контракту норми Трудового кодексу про заборону звільняти працівника у період відпустки і лікарняного. Про це повідомив відділ комунікацій Конституційного Суду України та правового моніторингу, передає УНН.

За даними прес-служби, Другий сенат Конституційного Суду України на пленарному засіданні у формі письмового провадження розпочав розгляд справи за конституційною скаргою Тетяни Жабо щодо відповідності конституційності положень частини третьої статті 40 Кодексу законів про працю України.

Відповідно до цих положень не допускається звільнення працівника з ініціативи власника або уповноваженого ним органу в період його тимчасової непрацездатності (крім звільнення за пунктом 5 цієї статті), а також у період перебування працівника у відпустці.

Суб’єкт права на конституційну скаргу вважає, що висновок, викладений в остаточному судовому рішенні Верховним Судом у її справі, згідно з яким оспорювані положення Кодексу не поширюються на трудові правовідносини, які виникли на підставі трудового контракту, призводить до порушення її конституційних прав та погіршує умови праці працівників певних категорій.

Як зазначили у прес-службі, другий сенат Конституційного Суду України завершив розгляд справи на відкритій частині пленарного засідання та перейшов до закритої частини пленарного засідання для ухвалення рішення у справі.

Головував на пленарному засіданні заступник Голови Конституційного Суду України Олександр Тупицький.

На пленарному засіданні був присутній постійний представник Верховної Ради України у Конституційному Суді України Анатолій Селіванов.

Нагадаємо, Конституційний суд України продовжив розгляд скарги щодо встановлення розміру пенсії по інвалідності ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС і перейшов до закритої частини розгляду.

Українські Національні Новини

Політика