ukenru
ksu-rozglyane-spravu-pro-rinok-zemli-29-veresnya

КСУ розгляне справу про ринок землі 29 вересня

 • 12088 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Конституційний Суд України 29 вересня розгляне справу щодо конституційності умов обігу земель сільськогосподарського призначення. Про це УНН повідомили у пресслужбі КСУ.

"29 вересня о 10:00 Велика палата КСУ на відкритій частині пленарного засідання у формі усного провадження розгляне справу за конституційними поданнями 48 народних депутатів України щодо конституційності ЗУ № 552-ІХ (про ринок землі - ред.), окремих положень Земельного кодексу України зі змінами, внесеними вказаним законом, та 53 народних депутатів України щодо конституційності ЗУ № 552-ІХ", - йдеться у повідомленні.

У КСУ вказали, що автори клопотань стверджують, що ухвалення Верховною Радою закону про ринок землі відбулося з порушенням конституційної процедури розгляду та ухвалення, а його положення суперечать приписам Конституції України.

"Народні депутати України наголошують, що лише український народ наділений правом приймати рішення про розпорядження таким об’єктом права власності, як земля, через всеукраїнський референдум", - додали у КСУ.

Нагадаємо, Президент Зеленський підписав закон про ринок землі у квітні.

Українські Національні Новини

Політика