ukenru
ksu-rozglyane-konstitutsiynist-polozhennya-zu-pro-kabinet-ministriv-ukrayini

КСУ розгляне конституційність положення ЗУ "Про Кабінет Міністрів України"

 • 8897 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Конституційний Суд України розгляне конституційності окремого положення Закону України „Про Кабінет Міністрів України“. Про це УНН повідомили у прес-службі КСУ.

Завтра 22 лютого о 10 годині Конституційний Суд України у формі письмового слухання розпочне розгляд справи за конституційним поданням Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремого положення ч.9 ст.46 Закону України „Про Кабінет Міністрів України“.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини звернувся до Конституційного Суду України з клопотанням визнати неконституційним окреме положення ч.9 ст.46 Закону України „Про Кабінет Міністрів України“ від 27 лютого 2014 року № 794–VІІ зі змінами в частині, яка передбачає, що стенограма засідання Кабінету Міністрів України є внутрішнім робочим документом Кабінету Міністрів України, що має конфіденційний характер.

У конституційному поданні зазначається, що визначивши стенограму засідання Кабінету Міністрів України внутрішнім робочим документом Кабінету Міністрів України, що має конфіденційний характер, ч.9 ст.46 Закону України „Про Кабінет Міністрів України“ неправомірно обмежила право особи на доступ до відповідної інформації, оскільки цей документ може стосуватися питань, що мають значення для всього суспільства (висвітлювати позиції членів Кабінету Міністрів щодо цих питань, дискусії, які мали місце перед прийняттям рішення, аргументи різних посадових осіб на користь певного рішення тощо). У такому разі інформація, що міститься в стенограмі засідання Кабінету Міністрів України, є суспільно необхідною, доступ до неї не може бути обмежено.

На думку автора клопотання, оспорюваним положенням Закону встановлене обмеження права особи на доступ до суспільно необхідної інформації та права кожного на вільне збирання, зберігання, використання і поширення інформації, що суперечить ч.1си.8, ч.2, 3 ст.34 Конституції України.

Як повідомляв УНН, КСУ відтермінував розгляд закону про запобігання корупції.

 

Українські Національні Новини

Політика