ukenru
ksu-prodovzhiv-rozglyad-konstitutsiynosti-zakonu-pro-zapobigannya-koruptsiyi

КСУ продовжив розгляд конституційності закону "Про запобігання корупції"

 • 11605 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Конституційний Суд України продовжив розгляд справи за поданням 48 народних депутатів щодо конституційності окремих положень Закону "Про запобігання корупції" та статті 366' Кримінального кодексу України попри відсутність на засіданні представника президента України, передає кореспондент УНН.

"Відсутні представник президента, Уповноважений ВРУ, директор Національного антикорупційного бюро України, представники інституту прикладних гуманітарних досліджень", - також повідомив головуючий,на засіданні суддя КСУ Віктор Кривенко, додавши, що замість керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України присутні його представники Максим Грищук та Олексій Колотило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент запропонував Раді змінити закон про запобігання корупції

Як зазначив суддя КСУ Ігор Сліденко, "це третє засідання у цій справі, і ні на одному з цих засідань представника президента не було. Крім цього останнім часом представник президента ігнорує будь-які усні слухання в Конституційному суді. Президент України висловлює таким чином неповагу до Конституційного Суду, адже неявка без поважних причин -це відверта неповага до Конституційного суду України".

В той же час Конституційний Суд України проголосував за розгляд даної справи більшістю голосів -12 голосами з 18 членів КСУ (4 з яких відсутні).

Українські Національні Новини

Політика