ukenru
kryuchkov-zayaviv-scho-sitnik-otrimav-500-tisyach-dolariv-za-spriyannya-v-rozsliduvanni

Крючков заявив, що Ситник отримав 500 тисяч доларів за сприяння в розслідуванні

 • 11934 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. В ході судового засідання екс-депутат Верховної Ради Дмитро Крючков заявив, що директор НАБУ Артем Ситник отримав півмільйона доларів за сприяння слідству, повідомляє УНН.

"Пан Ситник дійсно від нас (ймовірно ХК "Енергомережі" - ред.) отримував півмільйона доларів ... за сприяння в слідстві", - сказав Крючков.

За словами Крючкова, кримінальне провадження щодо Ситника за отримання хабара було розпочато.
"Воно давнє, воно існує. Чи знає про нього Луценко? Думаю, що знає ... Генпрокурор знає про цю справу, а суспільство - ні", - сказав він.

Крючков вважає звинувачення проти нього надуманими, а саме кримінальне провадження розпочате Спеціальною антикорупційною прокуратурою "продуктом творчості прокурорів", що з'явилися з ініціативи глави держави.
Нагадаємо, Крючкова екстрадували в Україну 15 квітня. Сьогодні Солом'янський райсуд обирає для екс-депутата запобіжний захід.

Раніше журналісти-розслідувачі заявляли, що екс-нардеп Крючков через керовану ним компанію "Енергомережі" в 2015 році організовував схеми виведення коштів з державних обленерго в інтересах, зокрема, бізнесменів Ігоря і Григорія Суркісів, а також народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенко.

Крючков підозрюється в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 і ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст.364 Кримінального кодексу України.

Українські Національні Новини

Політика