ukenru
krizhaniy-shtorm-u-kanadi-zalishiv-bez-elektriki-ponad-140-tisyach-lyudey

Крижаний шторм у Канаді залишив без електрики понад 140 тисяч людей

 • 13656 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Через крижаний дощ і сильний вітер у канадській провінції Квебек понад 140 тисяч людей залишилися без електрики. Про це повідомляє УНН з посиланням на СВС. 

Згідно з інформацією видання, через негоду було повалено багато дерев, що спровокувало обриви електромереж та відключення світла у 140 тисяч людей. За словами місцевих чиновників, для відновлення електропостачання, весь минулий день працювала команда із 386 робітників, ще 70 ремонтників працювало усю ніч.

Від негоди найбільше постраждали регіони Лаваль і Ланодьер, які знаходяться на північ від Монреаля. У багатьох населених пунктах закриті школи, а на дорогах через обмерзання та ожеледі стаються численні ДТП.

Зазначимо, що відмови електропостачання призвели до десятків надзвичайних ситуацій - від отруєння чадним газом до пожеж.

Місцеві чиновники додали, що всі пожежі виникли через використання свічок. В регіоні Лаваль зафіксовано два випадки отруєння чадним газом, включаючи сім'ю, яка перенесла барбекю до будинку, щоб зігрітися. Пізніше рятувальники виявили чоловіка без свідомості. З'ясувалось, що він надихався токсичних викидів з генератора, який він розмістив у себе в житловому приміщенні.

Загалом, в результаті негоди, до лікарень було доставлено п'ять людей. Їх життю нічого не загрожує.

Нагадаємо, на сході Канади через сильний снігопад була порушена робота аеропортів.

Українські Національні Новини

Новини Світу