ukenru
kriza-parye-cherez-bezsanktsiyne-povernennya-v-neyi-rf-zatyagnetsya-na-rik-nardep

Криза ПАРЄ через безсанкційне повернення в неї РФ затягнеться на рік – нардеп

 • 16543 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Учасники Парламентської Асамблеї Ради Європи будуть повертатись до питання санкцій щодо РФ ще, які мінімум, у січні й квітні наступного року. Про повідомив член української делегації в ПАРЄ, народний депутат Сергій Соболєв у коментарі кореспонденту УНН.

"В січні почнеться те саме, бо в січні знову кожна делегація повинна підтвердити свої повноваження. І ясно, що в січні знову по Російській Федерації встане достатньо велика кількість депутатів, які будуть вимагати підтвердження повноважень Росії, оскільки вона порушує права людини і є країною-агресором… Наступний етап буде в квітні наступного року, оскільки в Резолюції сказано, що в квітні ми повертаємось до цього питання. Це фактично перетворюється в перманентний процес, і він все одно має бути вирішений", - зазначив Соболєв.

За його словами, Євросоюз продовжив санкції проти РФ одноголосно, США посилили антиросійські санкції, а також оголосили, що чергові санкції вводяться у зв’язку із окупацією і анексією частини території України в умовах безрезультатності Мінських домовленостей.

При цьому він додав, що, на думку української сторони, доводи прихильників ідеї повернення делегації РФ без накладання санкцій пояснювали свою позицією тим, що голос російської делегації необхідний під час голосування за посаду генерального секретаря Ради Європи, а також необхідністю надати права громадянам Росії звертатись до ЄСПЛ.

Однак, як довели українські парламентарі, ПАРЄ фактично проміняла Росію на 7 інших країн, які залишили засідання і не голосували за кандидатуру генсека. У той же час, в Росії діє норма, за якою рішення Конституційного суду РФ є вищими за рішення ЄСПЛ, тож росіяни і без того позбавлені можливості захисту своїх прав через Європейський суд.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України (ВРУ) Андрій Парубій підтримує рішення постійної делегації України у ПАРЄ щодо припинення участі у роботі сесії Асамблеї та ініціюватиме проведення наради щодо ситуації у ПАРЄ.

Українські Національні Новини

Політика